Branchegroep voor precisieslijpen

Dutch Heavy Machining Association

Een deel van de NPS leden was vorige week te gast bij AVN Slijpmaterialen in Halsteren en bij Kemet Europe B.V. in Bergen op Zoom. De aanwezigen kijken terug op een interessante, gezellige en zeker ook weer leerzame dag, waar nog lang over nagepraat is.

NPS voorzitter Gerrit De Ruiter opende de bijeenkomst met een kort voorstelrondje van wat nieuwe gezichten. Nadat Jan van Frankenhuyzen een korte update had gegeven over de slijpopleiding en wat nieuwe filmpjes had laten zien over het slijpvak nam Ary van Nieuwenhuyzen (AVN) het spreekwoordelijke stokje over met een presentatie over de activiteiten van het bedrijf. In het tweede deel van zijn verhaal nam hij de aanwezigen mee in de wereld van het dressen en balanceren van slijpschijven. Om e.e.a. gelijk zelf in de praktijk te kunnen zien werden de aanwezigen als kers op de taart nog meegenomen voor enkele demonstraties in de werkplaats.

Na een korte lunch verplaatste het gezelschap zich naar het nabijgelegen Bergen op Zoom voor een bezoek aan Kemet Europe, waar iedereen hartelijk werd ontvangen door André van Linden en zijn team. Kemet nam de aanwezigen na hun welkomstwoord in meerdere kleine groepjes mee in de activiteiten van Kemet en wat uitgebreider in het leppen en ultrasoon reinigen. De dag werd gezellig afgesloten met een drankje waarna iedereen met veel stof tot nadenken weer huiswaarts keerde.

De NPS bedankt AVN Slijpmaterialen en Kemet Europe B.V. voor hun enthousiasme en gastvrijheid!

De volgende NPS bijeenkomst staat gepland op 9 juli 2024.