Branchegroep voor precisieslijpen

Dutch Heavy Machining Association

Op 28 september verzamelden 28 enthousiaste deelnemers zich in Düsseldorf om van daaruit naar München te vliegen. Bij aankomst in Garmisch-Partenkirchen werden we verwelkomd door een stralende zon op het marktplein, waar we genoten van een heerlijke lunch. Na de lunch begaven we ons naar Ceratizit/Plansee in Reutte, Oostenrijk. Ceratizit, een gerenommeerde producent van hardmetaal, maakte tijdens de rondleiding indruk met meer dan 2500 toegewijde medewerkers.

Na dit boeiende bezoek, waar we veel hebben opgestoken, checkten we in bij Hotel Goldene Rose in Reutte en genoten we van een voortreffelijk diner.

Op de volgende dag, 29 september, brachten we een bezoek aan DMG in Pfronten. Hier kregen we een gedetailleerde rondleiding door de productie van verspanende machines, en werden we op de hoogte gebracht van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van sintering en laserbewerking. De leden van NPS waren diep onder de indruk.

In de middag van 29 september bewonderden we het adembenemende uitzicht vanaf de top van de berg en hangbrug Highline 179 in Ehrenberg, waar we meer dan 50 kilometer ver konden kijken.

Op vrijdagavond was het tijd voor het groots opgezette jubileumdiner ter ere van het 25-jarig bestaan van NPS, gehouden in het sfeervolle Alpenhotel Ernberg. Deze avond werd extra bijzonder gemaakt door de verjaardag van onze gewaardeerde voorzitter Gerrit de Ruiter, wat uitbundig werd gevierd. Van de FDPW ontving NPS een oorkonde en diverse attenties. Tevens werd in een ontroerende speech de hechte band met tussen NPS en de buitenlandse slijpverenigingen FDPW en VSPW benadrukt.

       

Op zaterdag 30 september werden de deelnemers getrakteerd op een boeiende rondleiding door het historische Füssen. In de middag bezochten we het indrukwekkende sprookjeskasteel Hohenschwangau.

De dag werd afgesloten in het typisch Oostenrijkse restaurant Sennerland, waar we genoten van lokale lekkernijen en een gezellig samenzijn.

Op 1 oktober was het tijd om de jubileumreis af te sluiten en keerden de leden van NPS voldaan huiswaarts. Deze reis stond bol van leermomenten, culinaire hoogstandjes en vooral veel lachen en gezelligheid.