Branchegroep voor precisieslijpen

Dutch Heavy Machining Association

Wij verwelkomen weer een nieuw lid binnen de NPS. Met de groei van het ledenaantal kunnen wij de belangen van de aangesloten slijpbedrijven nog beter behartigen, de bedrijven nog beter ondersteunen en door innovatie samen tot een hoger level te komen.

Welkom aan Schütte Schleiftechnik GmbH te Köln.

Over ons:
Alfred H. Schütte werd in 1880 opgericht als importbedrijf door Alfred Heinrich Schütte. Al in 1915 begonnen we naast de handel ook werktuigmachines te bouwen. Dit was het begin van een succesverhaal in de werktuigmachinebouw, gekenmerkt door vele innovatieve productontwikkelingen en patenten. Het familiebedrijf wordt nu geleid door de vierde generatie eigenaren en de beherend vennoot Carl Martin Welcker is de achterkleinzoon van de oprichter van het bedrijf.
-1919- Bouw van de eerste gereedschaps- en universele slijpmachine. Trouw aan de bedrijfsfilosofie om als totaalleverancier voor alle klanten op te treden, bouwt Schütte een gereedschapslijpmachine waarmee de snijgereedschappen voor de automatische meerspillige draaibanken kunnen worden geproduceerd en nageslepen.
Met meer dan 100 jaar ervaring op slijpgebied willen we nu naar ons netwerk meer ondernemen en naar ons klantenbestand luisteren, we nemen elke vorm van kritiek aan en kijken hoe we hier kunnen verbeteren waar nodig.

Motivatie:
Onze motivatie is dan ook wel als eerste stap om lid te worden van de NPS.
Wij geloven dat hier echte vakmensen actief zijn en dat hier in beide richtingen nuttige informatie uitgewisseld kan worden. Wij willen natuurlijk onze deuren ook bij interesse openstellen en/of open dagen organiseren.